3 nov 18 (dis) Concert

Concert de Músiques en Terres de Cruïlla

21.30 h Casa de Cultura de la Sénia

amb Franca Masu (l’Alguer)
i la Banda de Música de l’Agrupació Musical Senienca.

Franca Masu

Singer Franca Masu, Alghero, Italy, 2018

Franca Masu és l’exponent més internacional de la llengua i de l’antiga cultura catalana encara vives a l’Alguer, terra que conserva l’herència de l’esplendor medieval de la Corona catalanoaragonesa.

Ha publicat sis àlbums en els quals denota una gran versatilitat aventurant-se en cançons que difereixen en estil, gènere, i fins i tot en llengües.

La trajectòria artística de Masu és particularment rica i variada, marcada per una selecció musical oberta a la contaminació, amb composicions sovint empeses a l’exploració de nous territoris sonors que conviuen amb el fort lligam amb el sentit de la tradició.

De fet, del jazz al cant tradicional mediterrani, la cantant sarda ha construït, disc rere disc, una identitat artística ben pròpia i original que ha guanyat l’estima de la crítica internacional i l’ha portat a actuar a festivals i ressenyes arreu del món (Itàlia, Espanya, Àustria, Luxemburg, Alemanya, Polònia, Hongria, Turquia, Canadà, Argentina).

Al juliol del 2018, la Generalitat de Catalunya li va atorgar la Creu de Sant Jordi, el màxim reconeixement del govern català pel seu treball de difusió i defensa de la llengua catalana, i pel seu compromís de promoure i salvaguardar l’alguerès a través de la música.

Salvatore Maltana

Luca Falomi

Preu 5€. Venta d’entrades del 15 al 30 d’octubre, de dilluns a dijous de 17 h a 19.30 h i divendres d’11 h a 13 h a les oficines de l’Agrupació Musical Senienca, c/ Bisbe Berenguer de Prats 7, La Sénia.