Broadway in La Sénia

Programa: Sel·lecció de musicals  

Soprano Solista: Mari Pau Medina

Tenor Solista: Joan Carles Blanquer

Banda de l’Agrupació Musical Senienca

Data i hora: Dissabte, 27 de novembre 2021 a les 19.30 h

MARI PAU MEDINA:

Mari Pau Medina Garcia neix a Morella el 20 de novembre del 1992.  

La seva passió per la música ve de ben petita, ja que forma part d’una gran família de músics. El  seu besavi fou Antonio Candel, gran pianista i fundador de la banda de Morella, la seva àvia és  Mercedes Candel professora reconeguda d’harmonia, piano i llenguatge musical, el seu pare  Josep-Ignasi Medina pianista i professor de música. 

De ben petita entra a formar part de la coral Preludi a Caro de Roquetes on el seu pare n’és  director i ella posteriorment passa a ser solista.  

Inicia els seus estudis de música a l’Escola i Conservatori de música de la diputació de Tarragona  a Tortosa als 7 anys d’edat en l’especialitat de violoncel. El curs 2003/2004 supera les proves de  pas de grau en la millor nota de la seva especialitat. L’any 2008 (després d’haver cursat quatre anys  de cant com a instrument complementari) supera la prova d’accés a cinquè de grau professional en  l’especialitat de cant cursant des d’aquell moment doble especialitat. Finalitza els estudis de grau  professional el 2010 d’ambdues especialitats violoncel i cant amb la professora Mercè Baiget.

Al curs 2010/2011 entra a estudiar a ESMUC (Escola superior de música de Catalunya) a  Barcelona amb l’especialitat de cant clàssic amb la professora Mireia Pintó i cant històric amb el  professor Francesc Garrigosa. També estudia piano amb el professor Josep Surinyac durant cada any de la seva carrera. Acaba la carrera de cant clàssic el curs 2013/2014. A l’any següent fa  el màster en pedagogia per al professorat de música per la VIU (Universitat de València).  

Entra a treballar a l’Escola Municipal de Música d’Ulldecona com a professora de violoncel per al  curs 2010-2011 on actualment n’és cap d’estudis i continua treballant com a professora de  llenguatge musical, cant, teatre musical, violoncel i música per nadons. També treballa des del  curs 2013-1014 al centre de Grau Professional de música de la Lira Ampostina com a professora  de cant clàssic. Des del curs 2015-2016 entra a treballar com a professora de cant a l’Agrupació  musical de Sant Carles de la Ràpita. Ha realitzat algun curs de musicoteràpia i altres cursos de  cant a Tarragona i Daroca. Aquest any ha realitzat un curs de com treballar la veu en temps de  pandèmia organitzat per l’associació de cors Clavé de Catalunya.  

L’any 2001 guanya el segon concurs d’interpretació musical “Lamote de Grignon” (Violoncel).

L’any 2002 queda finalista al tercer concurs d’interpretació i composició “Lamote de Grignon”  (Violoncel). 

L’any 2009 guanya el segon i tercer premi al concurs “Lamote de Grignon” en les especialitats de cant  i violoncel respectivament. 

L’any 2009 és seleccionada per a representar al conservatori de Tortosa al VIII certamen nacional  d’interpretació “Intercentros Melómano” en l’especialitat de cant. 

L’octubre de 2010 li donen la menció d’honor del conservatori de música de Tortosa.  

Ha participat en la producció de la Lira Ampostina del ‘Fantasma de l’òpera’ fent el personatge de Christine (2012). També en la producció de ‘Carmen’ de G. Bizet fent el personatge de Carmen  (2013) i la traducció del text al català, ‘Mar i Cel’ amb el personatge de Blanca i mare de Saïd  (2014) i ‘L’elisir d’amore’ de Donizetti fent el personatge d’Adina (2015) on també en va fer la  traducció del text. Ha actuat per a la festa del mercat d’Amposta a la sarsuela ‘Cançó d’amor i  guerra’ amb el personatge de Francina (2014) i en el musical de nova creació ‘Fum de Caliquenyo’  com a Maria (personatge principal femení – 2015). Ha actuat en obres de teatre del Grup de teatre  Terra baixa d’Amposta en obres com Una casa de Bojos o Estela i la clau màgica (un musical  inspirat en el món Disney).  

Aquests últims anys ha fet concerts a Roma, Morella, Roquetes, Tortosa, Amposta, Miravet,  Ulldecona, Gandesa, Esparraguera, Tarragona, el pla de Santa Maria i Barcelona.  

Ha rebut classes de Mercè Baiget, Mireia Pintó, Francesc Garrigosa, Ofelia Sala, Cristina Miatello,  Ana Luisa Chova (professors de cant), Pep Surinyac i Francisco Poyato (professors de lied),  Viviana Salisi (Repertorista) i Josep Surinyac (Com a professor de piano).

JUAN CARLOS BLANQUER:

Nascut a Albaida, comença els seus estudis musicals a l’escola del “Cercle musical  Primitiva d’Albaida”, “el Gamell”, banda amb la qual esporàdicament ha col·laborat  com a clarinetista i amb la que ha obtingut nombrosos premis.  

 En 1993 entra a formar part de “l’Agrupació Vocal Eduardo Torres d’Albaida” i  posteriorment comença els seus estudis de cant. Com a membre d’aquesta agrupació, actua  freqüentment de solista i hi ha obtingut diversos premis entre els quals cal destacar un tercer  premi en el Certamen Internacional de polifonia de Torrevieja, un altre tercer premi en el  Certamen Internacional Fira de Tots Sants de Cocentaina i un segon premi al Certamen  d’Havaneres de Totana. També col·labora esporàdicament amb diverses agrupacions corals  de la Vall d’Albaida i amb el cor de cambra “Discantus” de Cocentaina.    

 Ha participat com a solista en companyia de diverses bandes musicals com la “Unió  Musical d’Albaida”, l’Aranya, la “Artísitico Cultural” de Montaverner, la banda simfònica  “Ad Libitum” d’Ontinyent, la “Agrupació musical Senienca” de la Sénia, la “Unió musical  contestana” de Cocentaina o el “Cercle musical Primitiva d’Albaida”.  

 L’any 2006 s’incorpora com a vocalista del grup musical “La fuga”, amb el que  desenvolupa la seva vessant de cantant modern.  

 Professional de música en l’especialitat de cant des de l’any 2012, en l’actualitat  compagina els estudis de dolçaina amb la docència a l’escola de música de la Pobla del Duc  i a l’escola de música i dansa de Castelló de Rugat.

BANDA DE MÚSICA DE L’AGRUPACIÓ MUSICAL SENIENCA

La primera banda de música de la Sénia es va fundar el 1904 com a “Banda Armónica Ceniense”.

La Banda de Música ha aconseguit  premis en certàmens internacionals: València (1998), 2n premi de la tercera secció; Kerkrade (Holanda – 2001), 1r premi de la 2a. Secció i Altea, 2n premi de la 1a secció.

Ha actuat principalment a Catalunya, País Valencià, Estat Espanyol, Alemanya, França, Holanda i Rússia. Ha col·laborat amb artistes de primera fila com els Comediants i Carles Santos. Ha enregistrat tres CDs i un DVD.

Actualment la Banda està formada per setanta-cinc músics i està dirigida des de 2003 per José Antonio Vila Tormo. El 2001 l’entitat va ser declarada associació d’interès cultural per la Generalitat de Catalunya i el 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi que atorga la mateixa institució en reconeixement a la feina feta en els seus primers cent anys de vida. 
Actualment compta amb 500 socis i el seu president és Daniel Puig Puig.

Entre octubre de 2003 i  novembre de 2004 va celebrar els actes del seu centenari. Des del 2007 organitza l’únic certamen internacional de bandes de música que se celebra a Catalunya. També ha organitzat diversos cursos de direcció amb destacats professors de nivell internacional, entre altres Eugene Corporon, Johan de Meij, Alex Schillings, Thomas Doss i José Rafel Pascual Vilaplana.

El 2013 organitza conjuntament amb el Centre d’Estudis Seniencs el festival Músiques en Terres de Cruïlla on produeix un concert amb la presència de veus de provinents de Sardenya, Mallorca, País Valencià, Aragó i Catalunya que interpreten algunes de les seves composicions acompanyades de la Banda de Música. Aquest espectacle es programa com a cloenda de la Fira Mediterrània de Manresa el novembre de 2013.