Canta’m un conte

Canta’m un conte havia de ser un espectacle petit per a patis d’escola, sense cap pretensió, i es va convertir en un espectacle que ha girat per tot Catalunya durant cinc anys (i segueix en actiu!). Ha fet temporada al Teatre Romea, al Teatre Regina i, pròximament, al Teatre Tantarantana. És una de les obres a les quals tenim més estima.

La fórmula: dos intèrprets que s’entenen a la perfecció (tant, que són parella), un director còmplice, cançons i música en directe, instruments diversos i un text que revisita els contes tradicionals amb humor i tendresa.

Us ensenyarem com vam convertir aquests contes en tres mini musicals: el procés creatiu, la composició, els estils de música, les tècniques de cant, la lletra, les veus i corporalitats dels personatges, les referències… I, com qui no vol la cosa, us farem un bon tast de l’obra!

Esperem que us ho passeu tan bé de públic com nosaltres dalt de l’escenari.

DAVID ANGUERA:

Actor i pianista

Naix a la ciutat de Tortosa l’any 1990. Acaba els seus estudis de batxillerat i ingressa a l’Institut del Teatre de Barcelona, on es llicencia en Interpretació de Text.

Ha actuat en espais com Teatre Nacional de Catalunya, Teatre Lliure, Teatre Romea, Teatro Cuarta Pared, Tantarantana, El Maldà, Teatre Gaudí, Teatre Almeria, Teatre Versus, Teatre Regina, entre d’altres. Ha treballat com a actor en obres dirigides per Glòria Balañà, Jordi Prat i Coll, Thomas Noone, Juanjo Marín, Adrià Aubert, Carme Portaceli, Pere Planella, Guillem Albà, Teresa Vilardell, Mònica Bofill o Roberto Romei.

Darrerament l’hem pogut veure en espectacles com La Rambla de les Floristes o Els Jocs Florals de Canprosa, tots dos dirigits per Jordi Prat al TNC; Peter Pan, Tragicomedia, Lovely Precious Dream o Conte de Nadal, tots amb la seva companyia L’Excèntrica, dirigits per Juanjo Marín; Molsa amb la companyia de dansa Thomas Noone; L’increïble Home Bala (monòleg) i Duel, ambdues guanyadores del Premi del Jurat del Festival Píndoles ’17 i ’18, respectivament; Afanys d’amor perduts, dirigit per Pere Planella al TNC.

En l’àmbit cinematogràfic, ha participat en la pel·lícula Puta y Amada de Marc Ferrer, Uncoloured Girl de Charlie García o Milo de Jordi G. Sánchez. Ha protagonitzat diversos videoclips, entre els quals hi destaca Laberinto del grup Verkeren amb la productora CANADA. A la televisió ha treballat a la sèrie Com si fos ahir de Tv3. A la ràdio ha presentat durant molts d’anys Reacció en Cadena d’Imagina Ràdio i ha col·laborat amb El matí i la mare que el va parir de Ràdio Flàixbac.

En paral·lel a la seva carrera com a actor -millor dit, complementant-la-, sempre s’ha dedicat a la música. És intèrpret professional de piano i acordió, i així ho ha demostrat en obres com La Rambla de les Floristes, El Mestre i Margarita, Ensam o en pel·lícules de cine mut acompanyades per ell mateix. A més, ha realitzat la composició de totes les obres de la seva companyia, on hi destaca Canta’m un conte (Teatre Romea i Teatre Regina) del qual també n’és llibretista, i en obres per encàrrec com ‌Éloge a la imperfection, que va girar per Suïssa, França, Argentina i Espanya, o la música i lletra d’Un any més i Ampolino, lo cabaret del Grau (Ampolino, de Joan Guijarro) i Un curioso invento (Varietés y vermouth danzat de J. Guijarro). És teclista del grup “Xuel & Banda” i va fer gira espanyola amb “Dalai, tribut a Mecano”.

Combina els seus projectes amb la docència, que l’apassiona. És professor de Teatre i Música en totes les seves vessants en escoles com Aules, Èxit, L’Excèntrica, Escola de Música de Gràcia, Pla Educatiu d’Entorn i Viu l’escena. També és professor de català de Secundària.

XUEL DÍAZ:

Naix a la ciutat de Vilada l’any 1988. Llicenciada en Teatre musical per l’Institut del teatre de Barcelona. Ha rebut formació de cant des del 2008 amb Ira Prat i actualment amb Susana Domènech. Accèssit beca Desperta l’any 2014 amb l’obra Trashèdies amb Els Carmen Sunyé dir. Guillem Albà i Marc Angelet (La Seca-Espai Brossa, diferents festivals). Premi a millor Actriu (ex-aequo) a la Mostra de Teatre de Barcelona pel musical La Dama de Xavi Morató i Berta Peñalver. Ha participat en espectacles com Verdaguer: ombres i Maduixes Un musical d’Obeses, Antoni Font, Pep Peré i Pere Tió, compost per Arnau Tordera (Atlàntida de Vic, gira 2017). Diari d’una Miliciana de Toni Galmés i Jaume Miró (Premi de Palma, La Seca-Espai Brossa, gira per Mallorca i Catalunya) La Bohèmia dirigida per Agustí Humet (La Seca-Espai Brossa, gira per Catalunya) Oh My God Barcelona! De la Companyia Bratislava dirigida per Mònica Bofill (Nominada als Premis Butaca 2016, El Maldà, Auditori de Barcelona, gira per Catalunya). Diferents obres amb la Companyia del Nyiguit, de la qual és fundadora, com: Tirant Lo Blanc, El Cafè de la Granota, Bearn o la sala de les nines i Drames Rurals (gira per Catalunya des de fa 4 anys, amb dramatúrgia i música totalment inèdita). Canta’m un conte dirigit per Juanjo Marín (Teatre Regina, Teatre Romea i gira per Catalunya), Chicago, dirigit per Josep Maria Mestres (Barcelona). The Mechanicals dirigit per Juanjo Marín (Festival Internacional Passatge Insòlit i gira per Catalunya). Ànsia, de Sarah Kane dirigida per Juanjo Marín (Santa Coloma de Gramenet), Ampolino, de la companyia DH (Amposta i gira per Catalunya en les seves 5 produccions), Varietés de la companyia DH (Amposta). Cantant i actriu a El Mama i La Papade Barcelona. Fundadora i cantant del grup de cambra DUEL. També ha treballat amb l’Avalot Teatre en diferents ocasions. En cinema i audiovisuals ha realitzat diferents videoclips com Despertar de Damià Olivella o Títols de Crèdit de Copa Lotus. Ha participat en espots publicitaris d’empreses com HP o Formas Naturales. Actriu en curt “Desplegar alas Rotas” que està participant en diferents festivals internacionals. També forma part de la mini sèrie Berguedà en moviment, que està en fase de preproducció. Professora de teatre i cant a diferents escoles i casals dedicats a les arts escèniques.

Data i hora: Dissabte, 16 d’octubre 2021 a les 12.15 h i 18.00 h