El paisatge cultural de l’ermita de la Pietat.

El paisatge cultural de l’ermita de la Pietat. Música, art i ritualitat en els últims 9000 anys

L’Ermita de la Pietat com a espai sagrat des de fa 8000 anys amb unes propietats arqueoacústiques úniques fins avui en dia, permet transmetre una idea de connexió entre la cultura prehistòrica i l’actual. Aquest fet fa que la música en directe des de l’Ermita adquirexi un sentit especial, quasi ritual, entre el feed-back creat entre els músics, el públic i el lloc.

Agustí Vericat Gonzàlez

Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, actualment és el Director del Centre d’Interpretació d’Art Rupestre Abrics de l’Ermita i Tècnic de Turisme i Patrimoni de l’Ajuntament d’Ulldecona.

Un apassionat tot terreny de l’activisme cultural, en lluita continua envers l’expansió d’horitzons i els lligams entre el passat i el futur des del present, on la Història, el Patrimoni i la música són els motors d’un projecte transversal on tot cobra un sentit transcendent. Ell l’anomena “micro-política”, mitjançant l’aplicació de la imaginació envers la creació de nous camins i canals d’interrelació conceptuals en els camps del Patrimoni en el seu sentit més ampli i contemporani.

Aquesta particular visió interdisciplinar i innovadora, l’ha portat a comissariar d’altres cicles i projectes artístics i científics, a escriure articles sobre gestió cultural, pensament, creació contemporània i música, i a donar diverses xerrades i conferències.