Grup de dansa de la Jana

Al juliol del 2003 amb motiu d’una trobada de mestresses de casa es va formar el grup i poc a poc hem anat aconseguint que augmenten el nombre de parelles que s’uneixen al grup per ballar en les festes. La dansa de La Jana es balla, els dies dels patrons de la nostra localitat. La dansa que es balla a La Jana, creiem que és de finals del segle XVII.

Aquest grup de danses també té una funció pedagògica ja que s’encarrega tots els estius d’assajar als xiquets, xiquetes i adolescents que són dames i acompanyant de les festes majors.

També volem destacar que aquest grup de danses, organitza des de fa 8 anys, amb motiu de la fira d’octubre (FIRA DE LA JANA) una exposició d’Indumentària tradicional. Aquesta exposició té una doble funció; valorar aquest ric patrimoni i mostrar a les noves generacions com era l’indumentària dels nostres avant- passats perquè en fem una copia el més fidel possible.

Actualment aquest grup format ja com associació, estem aprenen balls tradicionals per conservar la cultura pròpia de cada poble, posar en relleu l’autenticitat d’un poble i millorar el sentir i el orgull de pertànyer a un poble, a més de portar a tot arreu la nostra cultura i tradició, afavorint la germanor entre pobles.