Murcof i Sergi Palau

Títol: Alias Sessions

Sergi Palau: Artista visual

Murcof: Músic i compositor.

Es tracta d’una performance AV en què Fernando Corona – Murcof desenvolupa musicalment un resum d’algunes de les peces sonores creades per a la companyia de dansa de Suïssa Alias. Visualment, Sergi Palau fa una sesgó visual per il·lustrar els temes musicals, utilitzant imatges de les obres de la companyia com a matèria prima, però refent-les i reconstruint-les per donar-los una dramatúrgia i una narrativa completament nova.

MURCOF:

Murcof és el nom d’interpretació i enregistrament de Fernando Corona, artista mexicà de música electrònica. Corona va néixer el 1970 a Tijuana, Mèxic, i es va criar a San Diego (Califòrnia) i Ensenada (Baixa Califòrnia). Durant un temps va ser membre del Colectivo Nortec de músicos y artistas Electrónicos amb seu a Tijuana, sota el nom de Proyecto Terrestre. Des de 2006, Corona viu a Barcelona.

La música de Murcof és escassa, minimalista, electrònica. Moltes de les seves  composicions es basen en percussions electròniques abstractes, de vegades complexes. Les influències harmòniques i melòdiques provenen de la música clàssica (música clàssica moderna, música concreta, minimalisme sagrat, micropolifonia, música barroca, etc.), de la música ambiental, la música de drones, la música sintetitzada de l’escola de Berlín, la música ètnica i d’improvisació lliure. Els ritmes es deriven del techno minimal, dub, glitch, música industrial i IDM, i sovint s’alineen al voltant d’un temps de 4/4.

Les obres més recents del catàleg de Murcof ja no inclouen ritmes electrònics. Les seves obres anteriors, com el EP Monotonu de 2001, inclouen instruments orquestrals extrets d’enregistraments de peces de compositors moderns com Arvo Pärt i Morton Feldman. Alguns dels seus treballs posteriors, com l’àlbum Remembranza de 2005, incorporen mostres d’instruments clàssics. A més a més dels àlbums propis, Corona va treballar com a Murcof en el projecte de comissió de 2008 The Versailles Sessions, en el qual va reinterpretar enregistraments d’un conjunt barroc.

Els espectacles en viu de Murcof han comptat amb músics invitats de diversos orígens musicals, com la pianista clàssica Vanessa Wagner, el trompetista de jazz Erik Truffaz, el músic de taula Talvin Singh, el pianista crossover de música electrònica i clàssica Francesco Tristano i l’improvisador lliure Philippe Petit.

Sergi Palau

Sergi Palau és un artista visual resident a València.

Cofundador del col·lectiu Niño Viejo, antic membre del laboratori de creació visual Radiante i comissari artístic del festival VOlumens, de València.

Com a Vj ha participat en nombrosos festivals (Sónar, REC, Mapping Festival, Lunchmeat Festival, Observatori) i ha compartit cabina amb músics de la talla de Murcof, Suso Saiz, Felix Da Housecat, Roni Size, The Hacker, Alexander Kowalsky, Sascha Funke, Oscar Mulero, Dj Hell, Sven Vath, Richie Hawtin, i un llarguíssim etc.

Amb Radiante ha dissenyat escenaris i clubs, visuals i instal·lacions lumíniques. Entre altres projectes destaquem visuals i videoclip per a Nacho Marco i el disseny  i realització del show lumínic de Renaixement, projecte destacat de l’edició 2016 del Burning Man.