Música i festa en el context mediterrani

Dins el procés festiu la música interactua, identifica, ordena i genera moments de clímax col·lectiu. A partir d’exemples de la Mediterrània occidental descobrirem com la música intervé en la festa. A la vegada, abordarem problemàtiques generals de la festa en que la música és una eina per entendre-les millor: processos de patrimonialització, massificació, tradició i transformació són alguns dels temes que abordarem. També, explicarem alguns dels perquès que la música ens provoqui moments d’emoció indescriptibles, únics i que ens esgarrifen dins la festa. Les tensions, el xoc d’identitats i la creació de llocs i espais ens ajudaran a comprendre millor els conflictes i il·lusions que hi ha a les festes de terres de cruïlla.

Anaís Falcó Ibàñez

Cantadora improvisadora, violinaire, balladora tradicional i musicòloga llicenciada a l’Escola Superior de Música de Catalunya, màster en musicologia i doctora per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Professora de violí tradicional i cançó improvisada al Centre Artesà Tradicionàrius i co-organitzadora de La Violinada i La Taverna del C.A.T.. La seva forma de cantar és punyent, reflexiva i plena de lligams culturals que connecten amb el públic de ple allà on va. Estudia els balls, la cançó i la festa i tot això genera un bagatge per les produccions artístiques que impulsa dins de Corrandes són corrandes.