TIU
De Beatriu, Triu, Tiu, aquest és el nom amb el qual me coneix gairebé tothom a casa meva, Mallorca, terra del pa sense sal, del llonguet, de l’article salat… La meva edat va des de la mousse de xocolata fins al pa de llevat fet amb panses, un total de 41 receptes. Des de ben petita vaig entendre la cuina com l’espai més còmode per passar el temps, el dia, tal vegada per la companyia i l’entreteniment que ofereix o per l’oportunitat de fer alguna cosa pels altres i agradar. Tan còmoda me sentia que vaig fer d’això la meva professió. Papà, mamà, vull ser cuinera! Però el que es cuinava a poc a poc era una altra cosa. Moments agres de la meva adolescència els vaig endolcir escrivint lletres. Quina alliberació treure tot aquell pes de mi mateixa! El que va ser curiós va ser que totes feien referència al món gastronòmic. I va ser així com vaig inventar el meu món musicogastronómic, un món on es pot parlar de tomàtigues per parlar d’amor, d’arròs si vols plorar o de dejuni per parlar de tristor.
SOMMELIERS
SoMMeliers són cinc noies que fusionen la música clàssica amb la moderna oferint una nova sonoritat dins el món musical. Àries d’òpera, standards de jazz i temes originals, troben el seu denominador comú en el particular so de la formació, barreja entre el so clàssic de la instrumentació i la naturalitat de la música moderna, en la figura de la veu. El grup neix a Barcelona, i en poc més d’any i mig, han gravat el seu primer disc Quinze d’abril amb molt bona rebuda per part de mitjans i públic. Han visitat mitjans com ara TV3 (Els Matins, Divendres) El Punt Avui TV (Enderrock) La2 (Vespres a la 2) i també ràdios com ara RNE-RADIO4 (Anem de Tarda, la Pedrera) Catalunya Ràdio (La vida, El club de Mitjanit) així com han actuat en festivals com ara el Vinya&Art, juntament amb Andrea Motis i Joan Chamorro, el Fringe de Torroella de Montgrí, i ja sortint de les fronteres catalanes, han portat el seu projecte en gira per Menorca (Sa Cova d’en Xoroi, Fornells, Maó…) i Andorra. Els temes T’he trobat i Avui han estat finalistes al concurs Acustik de La Vanguardia els estius del 2015 i 2016 respectivament. El grup està format per: Rocio Seligrat/ Veu, Violeta Paulina Sànchez/ Violí, Teresa Nogueron/ Clarinet, Laia Reverté /Violoncel i Patricia Romero/Piano.
MASCARATS
Venim d’un viatge llarg: el desembre del 2008 començàrem a pujar als escenaris un grup d’amics amb el nom “Amagueu-vos Tots”. Durant aquests anys, no només hem canviat de nom, sinó que Mascarats ha evolucionat i ha incorporat nous components i estils. Tot això, sense perdre la nostra essència: passar-nos-ho bé dalt i baix de l’escenari i transmetre els nostres ideals, preocupacions i les ganes de trencar amb tot allò que ens ofega. El nostre primer disc “La veu del poble” va sortir a la llum el 2014, sent una evolució de la maqueta, tot conservant l’essència de l’ska. Durant aquest temps hem tingut l’oportunitat de tocar a diferents escenaris de Catalunya i el País Valencià. A més a més, el 2015 la cançó “Sentiment comú” fou escollida per representar el XXXVIIè Aplec dels Ports.
Banda de Música de l’Agrupació Musical Senienca
La primera banda de música de la Sénia es va fundar el 1904 com a “Banda Armónica Ceniense”.La Banda de Música ha aconseguit premis en certàmens internacionals: València (1998), 2n premi de la tercera secció; Kerkrade (Holanda – 2001), 1er premi de la 2a. Secció i Altea, 2n premi de la 1a secció.. Ha actuat principalment a Catalunya, País Valencià, Estat Espanyol, Alemanya, França, Holanda i Rússia. Ha col·laborat amb artistes de primera fila com els Comediants i Carles Santos. Ha enregistrat tres CD,s i un DVD. Actualment la Banda està formada per setanta-cinc músics i està dirigida des de 2003 per José Antonio Vila Tormo. El 2001 l’entitat va ser declarada associació d’interès cultural per la Generalitat de Catalunya i el 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi que atorga la mateixa institució en reconeixement a la feina feta en els seus primers cent anys de vida. Actualment compta amb 500 socis i el seu president és Daniel Puig Puig. Entre octubre de 2003 i novembre de 2004 va celebrar els actes del seu centenari. Des del 2007 organitza l’únic certamen internacional de bandes de música que se celebra a Catalunya. També ha organitzat diversos cursos de direcció amb destacats professors de nivell internacional, entre altres Eugene Corporon, Johan de Meij, Alex Schillings, Thomas Doss i José Rafel Pascual Vilaplana. El 2013 organitza conjuntament amb el Centre d’Estudis Seniencs el festival Músiques en Terres de Cruïlla on produeix un concert amb la presència de veus de provinents de Sardenya, Mallorca, País Valencià, Aragó i Catalunya que interpreten algunes de les seues composicions acompanyats de la Banda de Música. Aquest espectacle es programa com a cloenda de la Fira Mediterrània de Manresa el novembre de 2013.