Presentació [ed ’16]

Encetem la IV edició del festival Músiques en Terres de Cruïlla amb l’objectiu de reunir música, cant i dansa d’arreu dels territoris de l’antiga Corona d’Aragó. Ho fem des d’un territori que cada dia viu la diversitat i la riquesa cultural que aporta la nostra situació geogràfica de centralitat.

Aquest any 2016 ens hem proposat un nou repte: dissenyar un projecte plurianual que ens permetrà l’aproximació a la música en binomi amb la literatura, la festa, la dansa, la vida quotidiana i les arts. El nostre propòsit és, en acabar aquest cicle, organitzar un congrés internacional l’any 2021 que ens permeti extreure’n conclusions i establir paral·lelismes amb altres realitats geogràfiques i/o culturals. Per a fer-ho, la temàtica triada s’aborda des de diferents perspectives i es compta amb investigadors i artistes, donant tanta importància a l’aproximació teòrica com a la pràctica.

El programa de 2016 inclou un concert de la banda de música de la Sénia amb cantautors,  una jornada de formació sobre música i literatura, tallers de jota, trobada de danses tradicionals i diversos concerts i espectacles. Podreu veure totes les activitats  detallades al programa del festival que trobareu en aquest mateix blog, així com informació sobre els participants i els diferents espectacles. Si voleu participar en la jornada us hi haureu d’inscriure. Trobareu la informació i el formulari a l’apartat corresponent.

Us esperem a la Sénia!

Veure el Programa [ed’16]


Comitè organitzador: Victòria Almuni, Margarita Celma, Elena Espuny, Mercè Gisbert, Carme Jiménez, Lluís Miró, Daniel Puig, Pau Puig, Clàudia Ruiz, Carles Tomàs, Joan Vidal, Pep Vila i Sefa Villalbí
Comitè científic: Albert Aragonés, Laura Borràs, Montse Castellà, Josep Sebastià Cid, Joan Ollé, Miquel Àngel Pradilla i Albert Pujol
Secretaria: Lluís Miró. Centre d’Estudis Seniencs