Presentació VIII FESTIVAL 2020

Música i Arts Visuals

La música i les arts visuals són llenguatges que expressen allò que de vegades les paraules no poden expressar. L’edició del 2020 de Músiques en Terres de Cruïllaposa el protagonisme en la relació entre elles. També, com cada any, en la capacitat de la música de banda de cercar noves formes d’expressió i noves sinergies, en el relat de l’experiència d’artistes vinguts d’arreu dels territoris de parla catalana i en el joc entre tradició i innovació.

Seguim la trajectòria de les edicions anteriors, dedicades a analitzar les relacions entre la música i la literatura, la vida quotidiana, la festa i la dansa. Deixem de fer puntualment, per les circumstàncies excepcionals del moment, actes com la trobada de grups de danses, els tallers de jota o el sopar musical. Ens centrem en la jornada, amb el relat d’experiències d’artistes de referència, propers i vinguts de lluny, i en l’espectacle  de la Banda de Música de l’Agrupació Musical Senienca, que combinarà la música amb la il·lustració, l’escultura sonora i el videoart. Hem reservar un espai als més joves, alumnes de les escoles de música, amb un taller de soundpaintingque els ajudarà a experimentar amb la intervenció artística i a obrir els ulls a nous camins i nous interessos.

Art, creació, identitat, territori, col·laboració i intercanvi tornen a la Sénia com els darrers octubres des de fa vuit anys. Ser lloc de cruïlla i de frontissa ens enriqueix i ens esperona. De la reflexió i el treball conjunt, en surten les idees i productes que any rere any enriqueixen el bagatge que anem acumulant.