Sopar Gastromusical 28/oct/2017

Pier Serrano Vilar · Traverso

Flautista especialitzat en música antiga, docent i musicòleg. Des de l’any 2000 exerceix com a professor de llenguatge musical i flauta travessera i ha participat en diverses formacions de musica de banda, d’orquestra i de musica antiga.

Amb la flauta travessera moderna inicia la seva formació a l’Agrupació Musical Senienca. Obté el Titol Professional l’any 2005 i ha estudiat amb diversos professors com Juanjo Villarroya, Olga Lluch i Joaquin Gericó.

Amb el Traverso obté el Grau Superior en Interpretació de la Música Antiga  al Conservatori Superior de Castelló amb Rafel Casasempere el 2015. Ha assistit a cursos amb Montserrat Gascon, Agostino Cirillo i Frank Theuns. Actualment està cursant el Master d’Interpretació de Música Antiga a l’ESMUC amb Marc Hantaï com a professor.

Es Llicenciat en Ciències i Història de la Música a la Universitat de La Rioja i obté el Certificat d’Aptitud Pedagògica a la Universitat Complutense de Madrid. Fora de l’àmbit musical  també es Diplomat en Ciències Empresarials (URV) i Llicenciat en A.D.E. (UOC).


Ànnia Armengol i Tomàs · Violoncel

Ànnia Armengol i Tomàs, neix a Roquetes (Baix Ebre) el dotze d’ agost de 2003, comença els seus estudis musicals als quatre anys a l’ escola del Conservatori Professional de Música de Tortosa i als sis anys s’inicia amb el violoncel amb la professora Karen Martinez.

Actualment  es alumna dels professors Nico Cobo i Iñaki Etxepare.

Ha participat en masterclass amb els violoncelistes Cristoforo Pestalozzi i Martin Melendez.

Els estius de 2016 i de 2017 ha estat en la Jove orquestra simfònica de la Diputació de Tarragona (JOSDT) com a cap de secció. Participa habitualment en el Cello & Arts Festival.

I ha fet col·laboracions amb el grup de violoncels del Conservatori de la Diputació de Tarragona, dirigit per Rodolfo Zanni.

Toca un violoncel català de 1925 fabricat a Barcelona per Joaquim Mayol Geira.


Duet Dèltic: Núria Querol · Clarinet; Roser Carceller · Clarinet baix

Les Terres de l’Ebre són una zona amb una gran tradició musical, sobretot pel que fa referència a les agrupacions bandístiques. És arran d’això que totes quatre van començar els seus estudis musicals a les escoles de la banda dels seus respectius pobles (Amposta, Alcanar i Ulldecona). Posteriorment, cadascuna va decidir cursar tant els estudis professionals com els estudis superiors de música a diferents conservatoris com l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i el CSMA (Conservatori Superior de Música d’Aragó). Durant aquests anys, van anar compartint diverses vivències musicals, i finalment van decidir formar aquest grup l’any 2015, el Dèltic Clarinet Quartet. L’objectiu principal fou el d’impulsar un projecte musical que neixi a les Terres les l’Ebre, de la mà de quatre músics de la mateixa zona.

El Dèltic Clarinet Quartet ha participat al curs de cambra de la ciutat de Llíria, dirigit pel clarinetista José Franch Ballester. Allí van tenir l’oportunitat d’oferir el seu primer concert com a grup l’hivern de 2015. També han fet concerts a Ulldecona l’estiu de 2016 i a Capçanes l’estiu de 2017. Han col·laborat a les dos edicions del Delta Chamber Music Festival, on van participar a una masterclass dirigida per la clarinetista Laura Ruiz Ferrreres. Van guanyar el primer premi del I Concurs de Música de Cambra del mateix festival, convertint-se així en el grup de cambra resident de la propera edició de 2018.


Tiu: Jaume Llodrà · Contrabaix; Anibal Ferrer · Percussió; Dani Tugores · Guitarra; Beatriu Herrero: Veu

Tiu es un grup obert, divertit, amb ritme i sensibilitat i respira moltes, moltes coses. D’una banda aires mediterranis, frescor, bones vibracions, alegria encomadissa i ritme que no cansa. També té unes lletres que lliguen la tradició de les Illes, els costums ancestrals que passen de mares a filles i tota la modernitat. Fan picades d’ullet constants a l’actualitat i són capaces de mantenir una qualitat sovint complicada de trobar i, per damunt de tot, atresoren un sentit de l’humor i un punt ironia feta amb ganes de jugar, de compartir complicitats que no és gens habitual d’aconseguir. Jordi Cervera (iCat FM)