Tallers

El llenguatge del cos. Tradició i modernitat.

Dissabte 25, a les 16:15h.

a càrrec de Maria Antònia Pujol (instrumentista i dansaire)

M. Antònia Pujol quartetMaria Antònia Pujol i Subirà va néixer a Gironella (Berguedà). Mestra de primària especialista de música,titulada superior en Solfeig, Pedagogia Musical, Musicologia i Instruments de la Música Tradicional. Diplomada en Estudis Avançats. Instrumentista de tenora i cantant. La seva relació amb la dansa li ve de lluny. De petita ballava sempre que podia i de més grandeta va ballar a l’Esbart del seu poble. Quan va començar a treballar de mestra la vida va fer que conegués a en Joan Serra de qui va aprendre tot el que sap de dansa tradicional i llenguatge del cos, i amb qui va escriure el llibre La dansa catalana en l’ensenyament primari.

Actualment compagina la interpretació musical –ja sigui tocant la tenora o cantant– amb la docència – professora de l’Aula de Música Tradicional i Popular, professora de l’Aula d’Instruments Tradicionals de l’Escola de Municipal de Música de Tarragona, professora associada de la Facultat de Formació del Professorat de la Universitat de Barcelona, professora col·laboradora de la Fundació Universitària del Bages, assessoraments i  seminaris a Centres de Recursos Pedagògics arreu de Catalunya–, on sempre hi fa un espai per a la dansa.

i Jordi Rubio Serra (ballarí)

IMG_116981304554037L’any 1985 inicia la seva vinculació amb la dansa tradicional a l’Esbart Dansaire de Rubí dirigit per l’Albert Sans i Arís com a ballarí.
El 1994 s’inscriu al Curs zero de l’Aula de Dansa Tradicional i Popular Catalana d’un any de duració. També cursa el Graduat en Dansa per a mestres de primària de la Universitat Autònoma de Barcelona.
A partir de l’any 1999 forma part com a fundador i ballarí de la companyia Factoria Mascaró dirigida per Joan Serra i Vilamitjana i Quim Serra i Puigvendrelló.
Durant 3 anys va ser professor de l’assignatura de folklore del Conservatori de grau mig de dansa del’Institut del Teatre de l’Ajuntament de Barcelona juntament amb Eduard Ventura i Diez. Més tard també va assumir l’assignatura de folklore del Conservatori de Grau Mig de Dansa Laie del Masnou dutant 6 anys.
Des del 2005 fins l’actualitat dirigeix l’Esbart Dansaire de Rubí  i des del 2013 dirigeix el Dansàneu, Escola Catalana de la Festa de la Generalitat de Catalunya a Esterri d’Àneu. També ha estat assessor artístic de l’Espona de Rubí Centre de la Dansa Tradicional Catalana fins al desembre de 2013.