Contr@band@

‘Contrabanda’ és la unió entre dos elements de la cultura popular que tradicionalment han anat separats: les bandes musicals i els esbarts dansaires.

En aquesta proposta innovadora, les coreografies de l’Esbart Sant Martí estableixen un nou diàleg amb la banda de La Lira Ampostina. La fusió de dos llenguatges artístics d’una gran personalitat i força expressiva dona com a resultat un espectacle intens i memorable.

Octavi Ruiz i Gisbert

Neix a Amposta en el si d’una família d’arrels musicals. Comença els seus estudis musicals a La Lira Ampostina amb el violí i el clarinet; els continua al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona on estudia clarinet, piano, composició i
instrumentació amb els mestres Josep Soler i Carles Guinovart, direcció coral i d’orquestra amb Albert Argudo i Antoni Ros Marbà.

Ha estat assessor en temes de formació i ensenyament a la Federació Catalana de Societats Musicals, coordinador en àmbits musicals a la Universitat d’Estiu de les Terres de l’Ebre, professor de llenguatge musical al Conservatori de la Diputació a Tortosa i és professor de clarinet i director de l’Escola i Centre Professional de Música La Lira Ampostina. També des de 1981 és el director titular de la Banda de Música d’aquesta Societat.

Fou director de la Banda Municipal de Tortosa, ha estat convidat en diferents ocasions a dirigir la Banda Municipal de Barcelona, i ha realitzat concerts per diferents ciutats d’Europa (França, Bèlgica, Holanda i Alemanya).

El 2007 dirigint La Lira Ampostina, aconsegueix un primer premi en la secció d’honor del 36è Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea. L’any 2012, Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre li atorga el premi “Lo Grifonet”, per la seva dedicació a la música i per la feina feta dintre de la entitat musical ampostina, durant més de trenta anys.

L’any 2016 la Societat Musical La Lira Ampostina, li fa el lliurament de la Medalla d’Or de l’Entitat com a reconeixement i agraïment a l’excel·lent tasca realitzada durant 35 anys.