Presentació VI FESTIVAL – 2018

Ens trobem davant  la sisena edició del festival Músiques en Terres de Cruïlla amb l’objectiu de reunir música, cant i dansa d’arreu dels territoris de l’antiga Corona d’Aragó. Ho fem des d’un territori que cada dia viu la diversitat i la riquesa cultural que aporta la nostra situació geogràfica de centralitat.

Aquest any 2018 el dediquem al binomi música i festa. Com en edicions passades la temàtica triada s’aborda des de diferents perspectives i es comptarà amb investigadors i artistes, donant tanta importància a l’aproximació teòrica com a la pràctica.

El programa de 2018 s’encetarà  el 21 d’octubre amb els tallers de jota dins del marc de la Fira de l’Artesania de la fusta de la Sénia. Continuarà el dissabte 28 d’octubre amb la jornada de formació dedicada a la música de la festa amb la presencia d’especialistes i artistes que ens presentaran les seues experiències, tant en format de xerrades i presentacions com en demostracions al carrer. Diumenge 28 al matí es farà una tanda de seguici popular pels carrers del poble amb participació d’elements, grups amb les seues músiques, vinguts de tot l’àmbit territorial del festival. Finalment, dissabte 3 de novembre es farà el concert central del festival amb l’actuació de la cantant algueresa Franca Masu, recent Creu de Sant Jordi, acompanyada de la Banda de Música de l’Agrupació Musical Senienca.

Ben aviat trobareu en aquest mateix blog la informació més detallada sobre els participants, els diferents espectacles, horaris i llocs.  Us aconsellen participar en la jornada. Us hi haureu d’inscriure, però és gratuïta. Trobareu la informació i el formulari més endavant a l’apartat corresponent.

Us esperem a la Sénia!