Dolçainers de Joventuts Unides

El Grup Dolçainer de Joventuts Unides de la Sénia es va crear l’any 1992 responent a la inquietud d’una colla de joves de l’entitat, per recuperar la dolçaina i el tabal, enguany fa 25 anys. Des de llavors, el Grup col·labora assíduament en manifestacions culturals, socials i festives del nostre poble, tant les oficials com, especialment, les populars. Des dels seus inicis el Grup Dolçainer va estar dirigit per Gregori Mestre, essent el director actual Marc Bel.

Fruit del treball d’investigació i estudi de la gaita senienca, els seus músics i els tocs antics de gaita i tabal com a instruments propis de la nostra història popular i tradicional, avui, la gent de la Sénia s’ha acostumat a sentir la gaita i el tabal a les processons, cercaviles, carreres de burros…

A banda d’aquesta activitat, el Grup organitza cada any la Trobada de Gaiters i Música Popular i, al seu torn, participa en altres trobades organitzades per altres grups. Ha actuat a pràcticament tots els pobles de les nostres comarques, així com al País Basc, Aragó, França i la ciutat alemanya de Mainhart.