Grup de Jota de la Casa d’Andalusia

El grup està dins de l’associació Casa d’Andalusia de La Sénia. Va sorgir per l’interès que els membres de l’associació van mostrar per recuperar la Dansa de La Sénia. El grup no té un nombre estable de components, segons disponibilitat dels mateixos, la qual cosa no afecta les ganes que tenen per a continuar la tasca feta fins ara i anar aprenent noves jotes de dins i fora del nostre territori.

Dansa de la Sénia

La referència escrita més antiga sobre la dansa de la Sénia és d’un programa de festes conservat de 1891.

Domingo Segura és la persona clau en el manteniment de la memòria en torn a la nostra dansa; ell recorda que va ser Maria Capseta qui va fer possible reproduir les passes del ball tradicional ja que l’havia vista ballar als seus avis a principis del segle XX; de la mateixa manera, comenta que gràcies a Antonio Prades (Puebla), es va poder recuperar la música.

Fa uns anys, gràcies als components del grup de “Jota de la Casa de Andalucía de la Sénia”, s’ha tornat a recuperar aquest ball.

Fandango Serrano de Cazorla

Dins del grup de dansa, hi ha algunes components que encara que fa molts anys que viuen a Catalunya, van néixer a la comarca de la “Sierra de Cazorla”, per això es va pensar en incorporar al repertori aquest ball, el Fandango Serrano de Cazorla.