Taller soundpainting

Agustí Martínez

Saxofon, clarinet, composició i soundpainter.
Titulat per l’Esmuc

Professor de saxofon, clarinet i director de conjunts a l’EMMCA de L’Hospitalet de Llobregat. Ha estat professor convidat en Seminaris de Pedagogia a l’Esmuc. Ha estat professor a l’ESEM-Taller de Músics. Ha impartit nombrosos tallers de Soundpainting arreu. Professor convidat en el curs de postgrau d’improvisació a l’Esmuc d’enguany. 

Com a intèrpret es dedica fonamentalment a la música improvisada, amb més d’una vintena d’enregistraments en aquest àmbit. Treballa tant el concert en solitari, com en petits formats, o la improvisació dirigida quan a grans formats es refereix. 

Col·laborador habitual de la Walter Thompson Orchestra a les seves estades a Barcelona, Discordian Community Ensemble i fundador del Maal Ensemble.
El seu disc Are Spirits What I Hear? Etude 2007, ha estat inclòs en el llistat de les 2.500 millors gravacions de la història del jazz per la Federation of American Musicians, Singers and Performing Artists. Tanmateix apareix a la “Història del Jazz” de P.Scarulli com a disc destacat. Valorat a la revista “Cuadernos de Jazz” com a un dels millors enregistraments de l’any.Triat com a un dels “100 millors discos del jazz català”, en el llibre del mateix nom.

Què és el Soundpainting?
El Soundpainting és un llenguatge de signes universal per a la composició multidisciplinària en viu. Va ser creat per Walter Thompson a Woodstock, Nova York, l’any 1974. És un llenguatge apte per a músics, actors, ballarins i artistes visuals. Actualment (2020) compta amb més de 1500 gestos que fa servir el Soundpainter (a mig camí entre un compositor i un director) per tal d’indicar el tipus de material que desitja que creen els intèrprets. El Soundpainter realitza les composicions mitjançant la variació de diferents paràmetres expressats amb conjunts de gestos.